T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KULU - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Yabancı Dil Sınıfı Açıyoruz

5.Sınıf Yabancı Dil Sınıfı Bilgilendirme Notu

5.SINIF YABANCI DİL SINIFI BİLGİLENDİRME NOTU

Altını önemle çizerek belirtmek isteriz ki "TÜM SINIF VE ÖĞRENCİLERİMİZ ÖZELDİR"

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını, okul WEB sitemizde yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır. Sizlerden gelebilecek sorulara cevap vermeye çalışarak, siz değerli velilerimizi bilgilendirmek istedik.

 

MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

5.SINIF YABANCI DİL SINIFI BİLGİLENDİRME NOTU

 

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını, okul WEB sitemizde yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır. Sizlerden gelebilecek sorulara cevap vermeye çalışarak, siz değerli velilerimizi bilgilendirmek istedik.

 

1.Ağırlıklı Yabancı Dil Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?

 

Hayır, uygulanmayacak. Çünkü TTKB'nin 28.05.2013 tarih ve 22 sayılı çizelge eki açıklamalarının 6. Maddesi gereği; "Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak  on sekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir. Bu uygulamayı yapan okullarda, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyleri dikkate alınarak Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmiş ve uygulanmakta olan yabancı dil dersi öğretim programlarına dayalı olarak dersin zümre öğretmenler kurulunca hazırlanan öğretim programları uygulanabilir" denilmektedir.

2.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

 

İngilizce dersi zümre öğretmenleri kararı ile 9 ila 11 saatin yeterli olduğunu düşünüyoruz.

3.Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

 

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olmayacaklar. Okulumuzda toplam 5 şube olarak 5.sınıf açılması planlanıyor. Bunlardan ÜÇ şubeyi Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf olarak açmayı düşünüyoruz. Bu yıl üç adet Yabancı Dil sınıf uygulaması yapacağız.

4.Neden sadece 3 sınıf ile sınırlı?

 

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir. Okulun fiziki derslik sayısı, İngilizce normu şu an üç Yabancı Dil sınıfı açmak için uygundur.

5.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

 

Yabancı Dil sınıfı öğrencileri, sabah aynı saatte başlayıp diğer öğrencileri ile birlikte aynı vakitte saat 14.40 da çıkış yapacaklar. Her gün toplam 7 ders işleyecekler. Ancak Bakanlık onayı olması durumunda günlük 8 ders, haftalık 40 ders olabilecektir.

6. Yabancı Dil Sınıfına öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

 

Yabancı dil sınıfımıza kayıt yaptırmak isteyen veliler 24.08.2023- 07.09.2023 tarihleri arasında bizzat müdürlüğümüze dilekçe ile başvuru yapacaklardır. Matbu dilekçe Okul müdürlüğümüzde mevcuttur.

 

7. 6.sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

 

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Yani 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı 7 saate çıkarmayı tavsiye ediyoruz.

 

8. Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak?

 

Diğer 5. Sınıflardan farklı olarak yalnızca Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Bilişim Teknolojileri dersleri olmayacak. Aşağıda belirtilen dersler, kredileri oranında okutulacak.

(Örnek Uygulama)

 

Dersin Adı

Haftalık Ders Saati

Matematik

5

Fen Bilimleri

4

Sosyal Bilgiler

3

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

2

Türkçe

6

İngilizce

3

Seçmeli İngilizce

 6

Seçmeli Ders (İngilizce Dışında Seçilen)

2

Seçmeli DERS

2

Toplam

      35 saat


 

 

9.Hedefiniz nedir?

 

ÖNCELİKLE BU SINIF BİR SEVİYE SINIFI DEĞİLDİR. Bu sınıf/sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan projelerde aktif rol almalarını, gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. "Okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.08.2023 - Güncelleme: 24.08.2023 11:26 - Görüntülenme: 179
  Beğen | 0  kişi beğendi